Integrale holistische massagetherapie

Inleiding en uitleg

Vrijwel in elk geschreven artikel over ontspannen staat dat de balans tussen spanning en ontspanning ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid. Wij als mens kunnen niet continu onder spanning functioneren en stress ervaren zonder dat dit negatieve effecten oplevert voor onze gezondheid.

Wij zijn 1 geheel en bestaan niet alleen uit een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam, maar functioneren ook nog als onderdeel van een groter geheel. Ons levensverhaal, heden, verleden, de omstandigheden waarin wij zijn opgegroeid en de situaties die we hebben meegemaakt zijn onze basis. Al deze dingen samen zorgen ervoor dat wij zijn wie we zijn en reageren zoals we dat doen.

Ons lichaam beschikt over een lichaamseigen geheugen dat wordt vastgehouden in bindweefsels en celstructuren, in samenspraak met de hersenen en het geheugen. Het cel geheugen bewaart ons levensverhaal en daar waar herinneringen en ervaringen vrij gevoeld konden zullen geen blokkades/spanningen gevonden worden, daar waar echter emoties te heftig waren op dat moment, werd vaak de adem ingehouden en de spieren aangespannen. Door deze momenten niet volledig binnen te laten en te doorvoelen zullen deze momenten worden opgeslagen in het cel geheugen en kan dit spanning of blokkades veroorzaken.

Tijdens de behandeling zullen we samen onderzoeken wat zich in de kern bevindt. Door contact te maken met de de vastgehouden emoties en gevoelens en deze vervolgens bewust te doorleven zal er weer ruimte ontstaan op de gespannen plek en kan het lichaam weer ontspannen.

Opbouw behandelingen

In een reeks van gemiddeld 5 behandelingen duurt elke behandeling ongeveer 90 minuten en start met een intakegesprek waarin ik samen met jou kijk naar wat er op dit moment allemaal in je leven speelt. Om vervolgens het thema te bepalen waarmee je aan de slag wilt gaan.

Op basis van dit gesprek zal ik een plan van aanpak opstellen en de behandeling starten.

Elke behandeling bestaat uit 3 onderdelen:

  1. ontspannende en openende massage waarbij ik diverse technieken gebruik, met als doel jou zoveel mogelijk uit je hoofd en met je gevoel en aandacht in je lijf te laten zakken.
  2. verdiepend onderzoek waarbij ik je help met je aandacht naar de spannningsplek te komen om zo te kunnen onderzoeken welke emoties en gevoelens daar opgeslagen zijn.
  3. integratie fase waarin de inzichten kunnen zakken en integreren.

Tijdens alle fases maak ik gebruik van klassieke massage, stretchen, holistic pulsing, deep tissue massage en energetische aanrakingen.

Integrale holistische ontspanningsmassage

Dit is een ontspanningsmassage voor het hele lichaam, waarbij ik op basis van intuitieve massage gebuik maak van de volgende technieken.

  • klassieke massage;
  • stretchen;
  • holistic pulsing;
  • deep tissue massage; en
  • energetische aanrakingen.

Even helemaal niks, uit je hoofd en in je lichaam zakken.